Over Lema

Lema is een producent van hoogwaardige ecologisch verantwoorde professionele reinigingsproducten.

Over Lema

Lema heeft een duidelijke focus om op een zo efficient mogelijke manier te produceren.

Een ecologisch verantwoorde werkwijze is bij Lema versleuteld van order tot eindproduct. We hechten enorm veel waarde aan het produceren van een hoogwaardig en stabiel reinigingsproduct. Het is van groot belang dat productformules iedere batch(productie) 100% identiek zijn aan de formule. Dit wordt deels verzekerd door te produceren met een automatische productie unit, anderzijds wordt van iedere productie het eindproduct gecontroleerd en wordt er een gedegen batchregistratie van bijgehouden.

We leveren steeds alle MSDS en gebruikersinformatie aan van de producten waardoor de afnemers altijd op orde zijn met hun eigen registraties.

Ecologisch Produceren

Een ecologisch verantwoorde werkwijze is bij LEMA versleuteld van order tot eindproduct. Lema beschikt momenteel over meer dan 100 unieke eigen productformules.

Grote Voorraad

Lema heeft 2500m2 opslag ruimte om hun totaalaanbod aan eigenlabel reinigers en de 800 standaard voorraadproducten probleemloos op te kunnen op slaan.

Productie Capaciteit

Het bedrijfspand beschikt over een productiecapaciteit om tot 12000 liter per batch te produceren. Het eindproduct kan worden verpakt in 1l, 5l, 25l, 200l,1000l naar gelang de vraag van de klant.

Private Label

Keuze uit meer dan 100 unieke formules met een breed spectrum aan toepassingen. Lema zorgt voor de invulling van jouw behoefte aan private label reinigingsproducten van formule tot levering.

Formule selectie

Met meer dan 100 eigen formules in ons aanbod, zijn we er zeker van dat er minstens één formule helemaal bij jouw wensen en noden aansluit.

Kleur en parfum

Onze producten voorzien we van de kleur en/of geur die je wil. We passen onze producten zonder probleem aan aan jouw wensen of noden, zonder in te boeten aan de kwaliteit. 

Verpakking & label

Dankzij onze eigen afvullijn zijn we in staat om op elke vraag van gewenste verpakking in te gaan. Wij produceren volgens de gewenste formule en leveren in de gewenste verpakking. Alles is bespreekbaar, Alles is bespreekbaar, van de verpakking tot de etiketten.  Lema beschikt over een productiecapaciteit om tot 12000 liter per batch te produceren. Het eindproduct kan worden verpakt in 1l, 5l, 25l, 200l,1000l naar gelang de vraag van de klant.

Productie

Door de efficiënte productformules van LEMA zijn de producten tot 95% afbreekbaar. Daarnaast voorziet LEMA zichzelf van water voor de productie door hemelwater op te vangen in een 90.000 liter opvangtank. Het opgevangen hemelwater wordt dan gezuiverd. Door een uniek en gespecialiseerd proces wordt het water helder en krijgt betere waardes dan het gemiddelde drinkwater dat uit de kraan komt. Ook wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen die voldoende energie leveren voor de gehele productie en verdere bedrijfsvoering. 

Historiek

1960
1960

OPRICHTING VAN LEMA CHEMIE

In 1960 is Lema opgericht door dhr. Jan Leemans. Het bedrijf “Lema Chemie N.V.” is destijds gestart met het vervaardigen van was- en stijfselmiddelen. Lema verkocht deze was en stijfselmiddelen voornamelijk lokaal in de landbouwrijke regio.

Men heeft hierop ingespeeld en is begonnen met het ontwikkelen van reinigings- en verzorgingsproducten voor de land en tuinbouw sector. Inmiddels is het bedrijf actief in het produceren van een breed aanbod aan reinigingsproducten.

2012
2012

LEMA CHEMIE PLAATST EEN EIGEN BEDRIJFSPAND

Het in 2012 in gebruik genomen nieuwe bedrijfspand met zijn geheel vernieuwde en uitgebreide productie biedt niet enkel meer opslagruimte maar voorziet in een ecologisch verantwoorde productie van order tot eindproduct.

Het bedrijfspand beschikt over 2500 m² opslagruimte en heeft een productiecapaciteit die het mogelijk maakt om tot 12000 liter per batch te produceren. Het eindproduct kan worden verpakt in 1l, 5l, 25l, 200l,1000l naar gelang de vraag van de klant.

 

Om lema.i2ct.eu goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent.